Koninginneweg 60, Kortenhoef
035 - 656 12 87, [email protected]

RTB Pelletketels bij Birkhoff uit 's-Graveland

Stookt u nog steeds uw woning warm op aardgas, stookolie of propaan? Met een RTB pelletkachel kunt u tot maar liefst 62% op uw energierekening besparen! Installatiebedrijf Birkhoff B.V. uit 's-Graveland is een deskundig dealer van RTB pelletkachels en vertelt u graag wat meer over de voordelen van deze innovatieve manier van verwarmen.

Wat is een RTB pelletkachel?

Een RTB (‘Ready To Burn’) pelletkachel is in feite een CV-ketel, maar in plaats van gas worden er houtpellets als brandstof gebruikt. De houtpellets worden vanaf de bovenkant van de ketel aangevoerd en in zorgvuldig gedoseerde hoeveelheden naar de branderplaat gevoerd, die zich in het midden van het watervoerend deel van de ketel bevind. Zo wordt dus ook uw water verwarmd. Dankzij de gecontroleerde luchttoevoer ontstaat er een zeer gecontroleerde verbranding. In de bodem van de ketel zit een systeem dat er voor zorgt dat het as op een effectieve manier wordt afgevoerd naar de aslade.

 

Waarom houtpellets?

Houtpellets zijn kleine, samengeperste houten staafjes die worden gemaakt van het zaagafval uit de houtindustrie. Het is dus in feite gerecycled hout. Houtpellets vormen een duurzame, klimaat neutrale brandstof die altijd leverbaar is. De houtpellet prijzen zijn bovendien niet gekoppeld aan de constant stijgende prijzen van fossiele brandstoffen. U kunt dus aanzienlijk besparen op uw energierekening! Houtpellets kunnen op eenvoudige wijze lokaal worden geproduceerd, en er zijn dan ook meerdere houtpellet leveranciers in Nederland.

Wat zijn de voordelen?

Naast het feit dat u met een RTB pelletkachel flink gaat besparen op uw energiekosten, zal ook het comfort in huis omhoog gaan. Middels een geavanceerde besturing kunt u op elk moment en vanaf elke plek het binnenklimaat in uw woning onder controle houden. Gewoon via de app op uw smartphone. Daarbij zijn de houtpellets in RTB pelletkachels ook nog eens CO2-neutraal en dus beter voor het milieu.

 

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de werking, de mogelijkheden of de voordelen van een RTB pelletkachel? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Birkhoff B.V. in ’s-Graveland. Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte.